Βιβλίο Ομαδικού Ασφαλιστικού προγράμματος

Αγαπητά μέλη,

                Λίγα λόγια αλλά σημαντικά για το Ομαδικό Ασφαλιστήριό μας, που πάντα πρέπει να έχετε υπ’όψιν σας διότι έτσι μεγιστοποιείται η ωφέλειά του.

 1. Κατ’αρχάς, Ασφάλεια σημαίνει Αγάπη. Ασφαλίζουμε αυτούς που αγαπούμε και θέλουμε να τους προστατεύσουμε από ενδεχόμενους κινδύνους ή καταστάσεις.
 2. Ασφάλεια σημαίνει Ελευθερία διότι έχοντας προστατεύσει με ένα συμπληρωματικό πρόγραμμα Νοσοκομειακής κάλυψης είτε έχουμε είτε δεν έχουμε Δημόσιο Ταμείο, επιλέγουμε την εναλλακτική δυνατότητα σε πρόσβαση σε Ιδιωτικές Κλινικές, σε εξαιρετικές παροχές υγείας άμεσα, π.χ. το να έχουμε πρόσβαση σε Εντατική Μονάδα άμεσα είναι κορυφαίο για την ίδια μας τη ζωή.
 3. Ασφάλεια σημαίνει ότι εάν δεν έχω αποθεματικά για την «κακιά ώρα», για τον εαυτό μου ή την οικογένειά μου, έχω έναν κουμπαρά από όπου μπορώ να αντλήσω τα κεφάλαια που δεν έχω, για να σώσω την υγεία μου και τη ζωή μου, ανάλογα πάντα με τις επιλογές μου.
 4. Ασφάλεια σημαίνει ότι αγοράζω χρόνο και χρήμα σε πολύ χαμηλό κόστος και αυτό το περιφρουρώ με τον καλύτερο τρόπο.
 5. Η Ιδιωτική Ασφάλιση δεν είναι Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΟΠΥΥ). Ατενίζουν και τα δύο την Υγεία των ασφαλισμένων τους , όμως από τελείως διαφορετική βάση, με διαφορετικές δομές, διαφορετική νομοθεσία και διαφορετικό τρόπο λειτουργίας. Η Ιδιωτική Ασφάλιση λειτουργεί επικουρικά προς το Ταμείο Υγείας σας, δεν το υποκαθιστά.
 6. i. Στον Δημόσιο Φορέα Υγείας συμμετέχουν 3 φορείς. Συμμετέχει δηλ. το κράτος, ο εργοδότης και ο εργαζόμενος όταν είστε εργαζόμενος και μόνον το κράτος και εσείς όταν είστε Συνταξιούχοι.
 7. ii. Στην Ιδιωτική Ασφάλιση τα ασφάλιστρα πληρώνουν, άρα είναι και οι μόνοι συμμετέχοντες οι ασφαλισμένοι. Και για τις αποζημιώσεις των νοσούντων, πληρώνουν οι «υγιείς ασφαλισμένοι τους νοσούντες ασφαλισμένους».
Η Ασφαλιστική διαχειρίζεται με ορθό τρόπο τα ασφάλιστρα και τα αποδίδει σαν αποζημιώσεις . Εκ του νόμου αυτή είναι η δουλειά της και όχι να επιδοτεί παθητικά χαρτοφυλάκια. Ελέγχεται για αυτό.
Τα συμβόλαια, Ομαδικά ή Ατομικά, είναι ισχυρά και λειτουργούν εντός των πλαισίων των νόμων αυστηρά. Υπάρχουν μηχανισμοί του κράτους που τα ελέγχουν πάρα πολύ και συστηματικά.
Η Ασφαλιστική Εταιρεία, όταν τις απευθύνουμε αίτηση για ένταξη, ζητά στοιχεία τόσο για τα προσωπικά μας στοιχεία, κυρίως όμως για την κατάσταση της υγείας μας λεπτομερειακά.
Είναι αναφαίρετο δικαίωμά της να σας ασφαλίσει ή να σας απορρίψει ή να σας ασφαλίσει με κάποιους ειδικούς όρους.
Η Ασφαλιστική Εταιρεία αναλαμβάνει να ασφαλίσει κάποιον, ανάλογα με τα ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ που δηλώνει. Εάν δώσει κάποιος «ΨΕΥΔΗ» στοιχεία, από πρόθεση ή αφέλεια, αυτό θα το βρει μπροστά του στη συνέχεια και θα αντιμετωπίσει προβλήματα σε ενδεχόμενη αποζημίωσή του.
Η Ασφαλιστική έχει υποχρέωση να προστατεύσει όχι μόνον αυτούς που νοσούν αλλά και τους άλλους ασφαλισμένους που είναι υγιείς και πληρώνουν για αυτούς που νοσούν.
Γι’αυτό και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ με το Τμήμα Ασφαλιστών του ΣΥΝΠΕ και ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΣΤΕ πριν γίνουν λάθη από άγνοια, διότι ούτε η Ασφαλιστική είμαστε, ούτε ασφαλιστές, ούτε ειδικοί, ούτε γνωρίζουμε τόσο εξειδικευμένη νομοθεσία.

ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΣΤΕ

Το Τμήμα Ασφαλιστών λειτουργεί καθημερινά 10.00 – 16.00 στα τηλέφωνα 210 5239746 (εσωτερικό 1) και για έκτακτα περιστατικά στα τηλέφωνα των ασφαλιστών (όλο το 24ωρο):
 
Ιατρού Κλείτα 6977170775
Παναγόπουλος Δημήτριος 6948578211
Κορλός Απόστολος 6973614497
 
Για οποιαδήποτε πληροφορία απευθύνεστε στο τμήμα Ασφαλιστών ΣΥΝΠΕ και όχι στην Ασφαλιστική Εταιρεία.
Συνεργαστείτε με το τμήμα ασφαλιστών του ΣΥΝΠΕ για οτιδήποτε σας απασχολεί. Είναι πάντα πρόθυμοι και διαθέσιμοι να σας εξυπηρετήσουν.
Διαφυλάξτε τα ασφαλιστήριά σας ως «κόρη οφθαλμού». Οι καιροί είναι δύσκολοι.
Διαβάστε προσεκτικά τις παροχές αλλά ακόμη πιο προσεκτικά τις εξαιρέσεις. Ακολουθείτε τις οδηγίες της Ασφαλιστικής, διότι και εκείνη προσπαθεί πολύ για τη βιωσιμότητα του Ασφαλιστηρίου σας.
 
Επικοινωνία
 • 210 5239686
 • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ωράριο
 • Δευτέρα – Παρασκευή
  08:00 – 16:30
© ΣΥΝΠΕ.
Created by Web Intelligence