Νέα - Ανακοινώσεις

Λογοδοσία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Σας ενημερώνουμε πάνω σε ένα θέμα, που πολύς λόγος έχει γίνει από τους ανθρώπους, που μάχονται το ΣΥΝΠΕ και συνακόλουθα τους συνεταίρους και αφορά αυτό που αυτάρεσκα δημοσιολογούν, ότι δεν λογοδοτεί ο ΣΥΝΠΕ.

Όλοι αυτοί οι δημοσιολογούντες, φιλοσοφούντες, επιστημημονίζοντες, συνδικαλιζόμενοι και πολιτικολογούντες καταφέρονται με συκοφαντικό τρόπο και αναληθή στοιχεία, αναφερόμενοι ότι δήθεν δεν λογοδοτούμε, για τον ΣΥΝΠΕ σαν μέλη του Δ.Σ.

Επειδή υπάρχει θολούρα και γίνονται συνειρμοί, επιθυμούμε και απευθύνουμε στους συνεταίρους μέλη του ΣΥΝΠΕ και τους γνωρίζουμε τι ακριβώς σημαίνει και τι γίνεται όταν αναφερόμαστε σε λογοδοσία. Αυτό όχι μόνο για τον ΣΥΝΠΕ αλλά και για όλες τις εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στην ελληνική επικράτεια.

Λογοδοσία λοιπόν, θα πει η διαδικασία συμφωνίας απολογιστικών στοιχείων, κυρίως δαπανών μιας επιχείρησης, με ό,τι προϋπολογίστηκε.

Έτσι για κάθε επιχείρηση στο τέλος μιας χρήσης καταρτίζεται ένας Προϋπολογισμός, για την επόμενη χρήση και συγκεκριμένα η λογοδοσία επικεντρώνεται και αφορά τον Προϋπολογισμό εξόδων (δαπανών). Ο Προϋπολογισμός, για να γίνει έγκυρος, εγκρίνεται από το Δ.Σ. της επιχείρησης εν προκειμένω τον ΣΥΝΠΕ και εγκρίνεται επίσης από την ετήσια Γ.Σ., που πραγματοποιείται μέσα στην χ ρήση, που αφορά τον Προϋπολογισμό.

Στο τέλος της χρήσης καταρτίζεται ο απολογισμός εσόδων – εξόδων (δαπανών) και συγκρίνεται με τον Προϋπολογισμό που είχε καταρτιστεί στην αρχή της χρήσης και εγκρίνεται ομοίως, τόσο από το Δ.Σ. όσο και από την Γ.Σ.

Αν ο πίνακας εσόδων και εξόδων του Προϋπολογισμού, συμφωνούν με αυτά του απολογισμού, τότε έχει καλώς.

Αν κάποιο μέγεθος, που προϋπολογίστηκε κατά τη σύνταξη του Προϋπολογισμού, δεν συμφωνεί μ’ αυτό του απολογισμού, τότε η απόκλιση τίθεται, για συζήτηση και τελικά για έγκριση στο Δ.Σ. του ΣΥΝΠΕ και συνακόλουθα και στη Γ.Σ.

Αυτή η διαδικασία, γίνεται ανελλιπώς κάθε χρόνο από το ΣΥΝΠΕ. Άρα καταρτίζονται προϋπολογισμοί και απολογισμοί και εγκρίνονται από το Δ.Σ., τις Γενικές Συνελεύσεις, αλλά και το εποπτικό συμβούλιο.

Επομένως, όλοι αυτοί, που χαλάνε τον κόσμο και κάνουν κριτική κακόβουλη, εναντίον του ΣΥΝΠΕ, με την παρούσα, θα μάθουν τι θα πει λογοδοσία και δεύτερο και το χειρότερο, θα καταλάβουν, αν καταλάβουν ότι λένε ποια λέξη να βάλω;

Σας παρουσιάζουμε την λογοδοσία με στοιχεία, για τα έτη 2018,2019,2020,2021 και 2022.

Σημείωση : Τα στοιχεία, με  βάση τα οποία  καταρτίστηκε ο πιο πάνω  πίνακας ελέγχθηκαν από τον πιο  αρμόδιο και αξιόπιστο ελεγκτικό  οργανισμό  - ΣΩΜΑ  ΟΡΚΩΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ (ΣΟΛ).

Επικοινωνία
  • 210 5239686
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ωράριο
  • Δευτέρα – Παρασκευή
    08:00 – 16:30
© ΣΥΝΠΕ.
Created by Web Intelligence