Κεφάλαια - μερίδες - Πιστωτικά Όρια

Τα κεφάλαια του Συνεταιρισμού μας αποτελούνται από:
Tις Υποχρεωτικές και προαιρετικές μερίδες των μελών μας
Τα αποθεματικά μας
Τα πάγια και τυχόν υπεραξίες επενδύσεων
Τα ταμειακά διαθέσιμα
Τα συναφθέντα δάνεια για την εξυπηρέτηση των μελών μας
Σημείωση
TA ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΩΝ ΜΕΡΙΔΩΝ TOY ΣΥΝΠΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ συνδρομές! ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ!
 1. α) Η υποχρεωτική μερίδα για την εγγραφή και διατήρηση της ιδιότητας του μέλους ανέρχεται βάσει του καταστατικού σε 2- ΗΑΕ και διατηρείται σε σταθερή σχέση διαχρονικά. ( Σημείωση : Σήμερα ανέρχεται σε 90 EURO και θα γίνει αναπροσαρμογή όλων όσων υπολείπονται του ποσού αυτού με μηνιαία παρακράτηση 0,50 EURO ανα μήνα)
 2. Κατά την εγγραφή ΝΕΟΥ ΜΕΛΟΥΣ η εξόφληση της πρώτης υποχρεωτικής μερίδας είναι εφ' άπαξ !!!! καταβάλλοντας τουλάχιστον τα 45 euro τα υπόλοιπα μπορούν να εξοφληθούν με την μηνιαία παρακράτηση . Επισηναίνουμε ότι λόγω στενότητας κεφαλαίων το Δ/Σ απεφάσισε ότι όποιος επιθυμεί χρ'ήση κεφαλαίου είτε για βοήθημα είτε για αγορές αγαθών πρέπει να έχει καταβάλει εις ολόκληρον το απαραίτητο κεφάλαιο ανάλογο του Ορίου της πίστωσης που επιθυμεί να έχει . Αυτονόητο είναι ότι τα όποια καταβαλόμενα κεφάλαια εκ μέρους των μελών -εταίρων είναι επιστρεπτέα εφ όσον παρέλθει ο απαιτούμενος χρόνος ή μπορεί επίσης να γίνει αναχρηματοδότηση εκ νέου καθ οτι το κεφάλαιο και η πίστωση λειτουργεί ως ανοικτός αλληλόχρεος λογαριασμός.
 3. Εννοείται ότι όποιος θέλει μπορεί μπορεί να εξοφλήσει και εφ'απαξ την αναπροσαρμογή ,ή τις επί πλέον προαιρετικές !!!!
 4. Το ύψος των προαιρετικών μερίδων ανέρχονται στο ιδιο ποσό και μπορεί όποιος επιθυμεί να αποκτήσει μέχρι 5 (πέντε ) μερίδες οι οποίες συνδέονται με το ύψος των παρεχόμενων πιστώσεων στην μερίδα ενός εκάστου με τις προϋποθέσεις που ορίζουν οι αποφάσεις των Οργάνων του ΣΥΝΠΕ.
 5. ΚΑΘΕ ΜΕΛΟΣ ΠΟΥ ΕΓΓΡΑΦΕΙ ΚΥΡΙΑ ΜΕΛΗ ΣΤΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΜΙΑ ΜΕΡΙΔΑ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΛΟΣ με το κατώτατο οριο των 45 euro .
 6. ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΜΕΡΙΔΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΜΕΛΟΣ (ΥΠΟΧΡΕΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΠΕ ) ΜΕΤΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΤΟΥ ΠΙΣΤΟΛΗΠΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ( σύνολο διευκολύνσεων σε βοήθημα-διατακτικές -απ ευθείας αγορές ) όπως αναλύεται παρακάτω .
Δηλαδή

Κάθε μερίδα αντιστοιχεί σε Όριο πίστωσης 1.000 (χιλίων ) EURO με ανώτατο 5 μερίδες 5.000 EURO.

Για Πιστωτικά όρια Διευκολύνσεων πέραν των παραπάνω απαιτείται αίτηση και ειδικά πρός τούτο απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου

Επικοινωνία
 • 210 5239686
 • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ωράριο
 • Δευτέρα – Παρασκευή
  08:00 – 16:30
© ΣΥΝΠΕ.
Created by Web Intelligence